Laivadieselmoottorin rakenne


Laivamoottorin rakenne määräytyy pääasiassa moottorin tyypin mukaan. Laivan dieselmoottorit jaetaan kahteen toimintaperiaatteenDiesel_8_sylinterinen.jpg mukaiseen rakenteeseen.

1.Keski- ja nopeakäyntiset nelitahtimoottorit
Nykyaikaisen keskinopean nelitahtimoottorin rakenne perustuu valettuun tai levyrakenteista hitsaamalla koottuun moottorin runkoon, joka käsittää kampikammion ja sylinterilohkon. Rakenteeseen yhdistetään myös jäähdytyskanavat ja eräissä moottorityypeissä myös ahtoilman kokooja(t). Kuvassa Wärtsilä 8 R 32 dieselmoottori , joka toimii aluksessa apukoneena.

2. Hidaskäyntiset kaksitahtimoottorit
Hidaskäyntiset kaksitahtimoottorit on rakennettu pohja­laatalle (bed plate), jonka päällä on kampiakseli ja mootto­rin runko (engine frame). Rungon päälle on rakennettu sy­linterilohkot ja -kannet. Pohjalaatta, moottorin runko ja sylinterilohkot kiinnitetty toisiinsa sideruuveilla (tie rod), jotka ottavat vastaan kaasuvoimat. Sideruuvien esi­jännityksellä hoidetaan liitospintojen tiivistysvoimat.

Erittäin suuria nelitahtimoottoreita valmistetaan kaksitahtimoottorien tapaan pohjalaatan päälle rakennettuina riittävän jäykkyyden saavuttamiseksi moottorin rungolle.