Recent Changes

Tuesday, November 8

Wednesday, February 8

 1. page home edited Pedawiki Siirry Vinkkiverkko-wikiin. Siellä toteutetaan Pedawikin ideaa. Pedawiki tarjoaa ope…

  Pedawiki
  Siirry Vinkkiverkko-wikiin. Siellä toteutetaan Pedawikin ideaa.
  Pedawiki tarjoaa opettajille tilaisuuden jakaa virtuaalista oppimateriaalia.
  Tervetuloa mukaan verkkoihin! Lähetä liittymispyyntö ylläpitäjälle
  (view changes)
  8:10 am

Sunday, February 7

 1. page Paineilmajärjestelmät edited ... 1 Paineilmasta yleensä 1.1 Erilaiset käyttötarkoitukset ... Puhu­taan käynnistysilmajärjes…
  ...
  1 Paineilmasta yleensä
  1.1 Erilaiset käyttötarkoitukset
  ...
  Puhu­taan käynnistysilmajärjestelmästä (4.5.2),, 20-40 bar.
  ...
  tai ohjausilmajärjestelmä (4.5.3),, 10 bar.
  ...
  ns. työilma­järjes­tel­mästä (4.5.4),, 7-12 bar.
  1.2 Ilman laatu
  ISO normit määrittelevät ilmasta kolme asiaa:
  (view changes)
  5:46 am

Tuesday, March 25

 1. page Miksi diesel ei käy ? edited Miksi diesel ei käynnisty ? TOSIASIA: Dieselmoottori käynnistyy, kun sille antaa alkuvauhdin j…

  Miksi diesel ei käynnisty ?
  TOSIASIA:
  Dieselmoottori käynnistyy, kun sille antaa alkuvauhdin ja se käy niin kauan kuin se saa polttoainetta ja palamiseen tarvittavaa happea . Ilma sisältää happea n. 21%. Koska ilmaa on kaikkialla, voidaan todeta, että dieselmoottorin käynistymis- / käyntiongelmat aiheutuvat kaikkein useimmin polttoaineen saatavuudesta.
  1. Pysäytys on päällä
  Mekaaninen (vedettävä) pysäytin on jäänyt päälle.
  Korjausehdotus: Mikäli pysäytin on päällä, palauta mekaaninen pysäytin takaisin alkuasentoon. Tarkista määräajoin pysäyttimen palautusjousen ehjyys ja vaijerin kireys . Ota tavaksi palauttaa pysäytyksen jälkeen mekaaninen pysäytin alkuasentoon.
  Sähköinen pysäytin on saattanut jumiutua pysäytysasentoon. Solenoidi pysäyttää saadessaan virtaa. Esim. sähkövika saattaa aiheuttaa solenoiden vetämisen.
  Korjausehdotus: irrota solenoidiin tuleva johto ja kytke apujohdon avulla virta solenoidiin. Solenoidin toimiessa se antaa napsahtavan äänen. Juuttunut solenoidi pyritään irrottamaan kopistelemalla. Maihin tultua solenoidi viedään ammattilaisen korjattavaksi.
  o HUOM! Jossain tapauksessa solenoidi voi toimia moottorin ylikierroksen suojana eli ns.ryntösuojana. Siksi viallinen solenoidi on korjattava!
  2. Sähkön vähyys
  Akussa ei ole puhtia pyörittämään kylmää dieseliä käyntiin. Aluksen käynnistysakun volttimittarin näyttö lähestyy nollaa ja akuista virran saavat valaisimet himmenevät. Dieselin käynnistys jää yritykseksi.
  Volttimittari kertoo akun jännitteen. Jotta mittari antaisi oikean kuvan akun jännitteestä, kaikki akuista tulevat sähkölaitteet on syytä poistaa käytöstä. Täysin 12 V latautuneen akun varausjännite on lukemaltaan 12,60 V. Esim. puolet varauskyvystä menettänyt akku osoittaa 12,20 V jännitettä.
  Käynnistysjohtojen liitokset ovat hapettuneita.
  3. Starttimoottorin toimimattomuus
  Syynä voi olla solenoidin vajaatoiminto, joka johtuu solenoidin juuttumisesta meri-ilmastossa. Terävä napautus solenoidiin saattaa irrottaa ankkurin jumiutumisen. Toimiessaa solenoidi antaa loksahtavan äänen.
  Hammaspyörät ovat kuluneet. Tälllöin käynnistysmoottorin hammaspyörät ovat sattuneet jäämään täysin kohdakkain estäen sisäkkän menon. Dieseliä voidaan pyörittää hieman esim. hihnapyörästä, jolloin hampaat menevät kohdakkain.
  Käynnistimen virtakytkimen suuret kupariset kytkinkärjet ovat hapettuneet tai palaneet. Tällöin tarvitaan kunnon perushuolto käynnistimelle.

  (view changes)
  12:06 am

Monday, March 24

 1. page Dieselmoottori edited Dieselmoottori Miksi diesel ei käy ?
  Dieselmoottori
  Miksi diesel ei käy ?

  (view changes)
  11:58 pm
 2. page Ammatillinen edited ... Merenkulkuala (sivuston aloittanut heino.aki@gmail.com) Laivakonetekniikka Dieselmoottori …
  ...
  Merenkulkuala (sivuston aloittanut heino.aki@gmail.com)
  Laivakonetekniikka
  Dieselmoottori
  Sähköntuotanto
  Paineilmajärjestelmät
  (view changes)
  11:58 pm

Wednesday, February 13

 1. 4:18 am

Sunday, January 13

 1. page Kokeilua edited Delin yhteys tähän tagin kautta. Yritys laittaa joukkoon, toimiiko?
  Delin yhteys tähän tagin kautta. Yritys laittaa joukkoon, toimiiko?
  (view changes)
  3:13 am

More